West-Ende Oud&Nieuw 2016

De foto’s van het arrangement  staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

Dinsdag 3 januari

‘Meer jonge blommen
was wel leuk geweest’

Bridgend het nieuwe jaar in. dames en wat minder heren op leeftijd deden dat afgelopen weekend in hotel West-Ende in Helmond. 

Als alleenstaande op leeftijd de oudejaarsavond alleen voor de televisie doorbrengen? „Geen denken aan, dit is toch veel leuker? Ik zou niet anders meer willen.” Anneke de Jong uit Bergambacht was afgelopen weekend een van de deelnemers aan een vijfdaags ‘single oud & nieuw bridge-arrangement’ in hotel West-Ende in Helmond.
Ze kunnen er geen genoeg van krijgen, van het bridgen. „Ik ben lid van vier verenigingen, dus dat is vier avonden per week”, vertelt Anneke de Jong, vlak voor het begin van een nieuwe wedstrijddag in een van de zalen van het Helmondse hotel.” Dat de trip grotendeels in het teken van het bridgen staat, wil niet zeggen dat de deelnemers het hotel niet uit komen. „Ik ben gisteren met mijn nichtje uit Geldrop een dagje naar de thermaalbaden in Arcen geweest. Ook heerlijk.”
Voor een aantal deelnemers is de bridgereis van de gespecialiseerde reisorganisatie Boon-apart een eerste kennismaking
met Helmond. „Een schitterende stad”, vindt Mart Keusters (72) uit Vlijmen. „Het Vlisco-museum was prachtig, net als het grote park. En wat een schitterende grote pleinen hebben ze hier, ik had het niet verwacht.” Albert en Meta van der Woude
uit Makkum zijn de reisleiders van het gezelschap. „Kijk”, wijst Meta op een Facebookpagina op haar iPad. „Een berichtje van
twee deelnemers van vorig jaar, Rob en Ria. Ze hebben elkaar hier in Helmond leren kennen en zijn nu een stel. Dat is toch enig?”

Louis Engelschman (87) uit Papendrecht is voor het eerst op bridgereis en noemt het ‘voor herhaling vatbaar’. „Al moet ik
daar wel eerlijk bij zeggen dat het bridgegebeuren niet helemaal op het niveau is dat ik had verwacht. Men is wel fanatiek, maar de onderlinge verschillen zijn toch wel groot.” Dat hij als een van de heren drie dagen lang in een zaal vol dames zit, deert hem niet. „Al hadden er van mij ook best wat jonge blommen bij gemogen”, zegt hij met een lach.

Joekie Bosma (78) uit het Drentse Smilde en haar vriendin Tineke van Beveren (69) uit Assen hebben begeleiders Albert en
Meta zojuist spontaan een bloemetje aangeboden. Beiden zijn ‘echt verslingerd’ aan het bridgen. „Als je eenmaal kan bridgen, is er aan rikken niets meer aan”, is Tinekes stellige overtuiging. „Het is echt een denksport. Je hoort het hierboven soms kraken.

Als je hele pagina van de krant wilt, dan kun je die hier downloaden: bridgeverslag ED 2 januari

 

Maandag 2 januari

De laatste bridge zitting ging in etappes. Bridgen, dineren, bridgen. Daarna een langdurige prijsuitreiking en een nazit in de bar. Oud en Nieuw West-Ende 2016-2017 zit er op. Iedereen wel thuis. De aller, aller beste wensen en wie weet tot ziens.

Zondag 1 januari

Om 11:30 begint de brunch. Dit jaar ook in de Da Vinci zaal samen met andere hotelgasten. Wij zitten aan de vaste tafels en het was best wel leuk zo. Wel wat veel eten. Het wordt echt lijnen tot aan Tenerife.

‘s middags nog met een groep wezen wandelen door Helmond,\. Alle beelden en beeldjes zijn toch wel heel erg leuk. Het is wel guur, dat na een uurtje gaan we weer naar het Hotel. Met de hulp van gasten de zaal weer klaargezet. De indeling gemaakt en wat weken aan deze website. Lukt allemaal heel mooi voor 5 uur. We gaan dan drie rondjes bridgen en vervolgens weer dineren. Dan nog drie rondjes en niet te laat naar bed.

 

Zaterdag 31 december oudjaarsdag

Shoppingday. We spelen vandaag om 14:30.Iedereen doet even zijn eigen dingetje en wij winkelen nog maar weer een keer. Het  weer is heel anders, dat het komt mooi uit dt we overdag bridgen. Het gaat er weer gezellig aan toe en de oliebollen en appelflappen smaken wederom voortreffelijk. En dan is het zover. Iedereen op zijn paasbest aangekleed op oudejaarsavond schuift aan voor het 8 gangen diner. Het smaakt weer fantastisch en met tussendoor de bekendmaking van de diverse uitslagen en prijzen maakt dat het al bijna half twaalf is voordat we vertrekken naar de feestzaal. Een aantal maakt rechtsomkeer. Te druk en lawaaiig. Het vuurwerk is mooi groots en langdurig. Helaas het zorgt voor ander problemen. De lift weigert dienst. Oké in mocht dames thuis brengen. Het systeem van kamer nummering is niet voor iedereen duidelijk.

Als ook de laatsten de feestzaal hebben verlaten gaan ook wij naar bed. Misschien volgend jaar ook een oud en nieuw wisseling in de Da Vinci zaal. Boven was het echt te vol.

 

Vrijdag 30 december.

Nog voor we op stap gingen hoorden we, dat het Eindhovens Dagblad een reportage over het bridgen in West-Ende gaat maken. Media aandacht! We worden beroemd. Maar eerst met een groep via het museum, checken of we er later op de dag nog in kunnen, naar het Waranda park. Fris vriesweer en volop zon. Prachtig weer, dat we koppelen er nog een rondje aan vast en vervolgens koffie drinken. ‘s Middags nog een bezoek aan het museum en het kasteel gebracht. Nu ik dit schrijf is 31 december al mooi op weg, maar het loopt goed en dan is het heel leuk om te doen.
moppen tappen in de bar is en blijft een hele leuke bezigheid.

 

Donderdag 29 december

Een rit met veel mist. Op sommige plaatsen was het aan gevroren, waardoor de bomen er prachtig uitzagen, maar meesten tijds was het grauw en grijs. In Helmond scheen evenwel volop de zon. 

Om ±17.15 zien we de nieuwe gasten in de bar voor een welkomstdrankje. Toch alweer veel bekenden gezien. Dat is ook leuk voor ons. Jullie weten hoe het werkt met elke keer een andere partner en vinden dat blijkbaar geen probleem. 

.