Veldenbos, Ruimtevaartarrangement januari 2016

Voor de foto’s moet je de pagina even door scrollen naar beneden.

Het Ruimtevaart Bridge Arrangement
15 t/m 18 januari 2016 Hotel Veldenbos – Nunspeet

 

Maandag 18 januari.

We vertrekken allemaal weer naar huis. Een enkeling al heel, héél vroeg. Je hebt wel even werk gehad vrezen we, want om half elf hadden wij en anderen met ons, moeite om in de auto’s te komen en om de ramen ijsvrij te krijgen.

Het was gelukkig niet glad, dat na enig werk konden we vervolgens allemaal veilig vertrekken.

Goede reis en misschien tot ziens

Meta en Albert


 

Wat een geluk voor ons die wel mee konden. Het arrangement zat snel vol, helaas blijkt nu. In één woord geweldig deze avond met André Kuipers. Heel Veluvina zat stampend vol en luisterde ademloos en keek gebiologeerd naar de fantastische beelden van het André Kuipers ruimtevaart verhaal. André nam ons mee van af zijn jeugd waar hij geïnfecteerd raakte met het virus ruimtevaart.

Het hele traject van de opleiding tot astronaut, de samenwerking tussen de verschillende landen waar hij een schakel in was, en tenslotte de prachtige beelden vanuit ISS / International Space Station.

We hebben een aantal foto´s op de website staan, kies om ze te bekijken de foto pagina.

Volgende week gaat er nog een groep via Boon-a-part naar het ruimtevaart college in Etten-Leur. Als jullie dit lezen, dan hoop ik, dat jullie net zoveel plezier mogen beleven als wij. En voor iedereen die helaas niet mee kon, het zit weer vol, probeer ergens een kaartje te bemachtigen, want het is fantastisch.

Tenslotte. We zijn een goede verzorging gewoon, maar wie of wat de reden was van het in de watten leggen zal wel eeuwig een raadsel blijven. Maar beter kan het niet.

Programma 17 januari 2016

Geniet van het mooie weer.

17:30 gaan we dineren.

19:30 beginnen we aan de laatste zitting.

Heeft iedereen zijn/haar voorkeur voor het diner door gegeven?


Programma 16 januari 2016

We beginnen vandaag om 13:30 uur met bridgen.

We moeten (klinkt heftig) om 17:30 aan tafel zitten i.v.m het vertrek op 19:00 uur nar André

Op de foto pagina staan een paar foto’s van gisteravond.


Op 15 januari hebben we om 17:15 onder het genot van een welkomstdrankje de kennismaking in de ‘HeerenkameR’ in het hotel.

Voor de zondagmiddag hebben we een paar leuke wandelingen uitgezocht.

1plattegrondkopie

Nummer 1: De Veluvinahal waar zaterdagavond de ruimtevaartclinic plaatsvindt.

Nummer 2: Hotel Veldenbos

Nummer 3: Bezoekerscentrum Nunspeet. (in de maand januari gesloten, maar een mooie start voor een wandeling)
Het bezoekerscentrum ligt op loopafstand van station Nunspeet. Komt je liever met de auto? Geen probleem, je kunt gratis parkeren op naastgelegen parkeerplaats.
Adres: Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet

Wandelroute  mindervaliden
Buiten start een rolstoelpad van 1,7 km lang dat door een afwisselend bosgebied voert. Er staan vier banken langs de route. Dit is een verharde route
Wandelroute Schapendrift – 4 km
Wandeling in boswachterij Nunspeet, door een heuvelachtig stuifzandbos, het Hendrikszand, en langs een open gebied met grotere heuvels, de Lek Berg. Start: P-plaats Elspeterweg, Nunspeet. Volg gele route.t bezoekerscentrum)

Boswachterij Nunspeet is een prachtig stuk Veluwe. Glooiende paden voeren naar het idyllische dorpje Vierhouten en verder naar Elspeet. Langs open heide en koele bossen, wuivende sparren en grillige eiken. Op de natte heide liggen plassen, omringd door paarsrode zonnedauw.
De bewoners van Nunspeet komen graag op het voormalige landgoed van het Ronde Huis. Daar liggen twee grote vennen. Eentje is omgeven door een haag van rododendrons. Weerspiegeld in het gitzwarte water lijkt die nog imposanter.

Nummer 4: Bezoekerscentrum Zandenbos.
Wandelroute Zandenbosroute – Wit 5 km
De start vindt plaats vanaf het bezoekerscentrum Zandenbos en aan de Petersom Ramringweg. Hier wandel je door gemengd loof- en naaldbos en langs een vochtig heideterrein met stuifduinen. Deze wandeling bestrijkt bijna de helft van het Zandenbos. Deze wandeling is zeer prettig te wandelen en hier hoef je de hond niet aan te lijnen.

logo Boon-a-part