Tenerife 8 – 29 januari 2018

Ik verwacht veel foto’s te maken, dat het lijkt mij verstandiger om maar een aparte pagina ervoor aan te maken.

Wel vinden jullie hier tips voor excursies, aanvullingen op het journaal en eventuele bijdragen van deelnemers.

Foto’s

Maandag 29 januari

Volgens mij denkt niemand nu Oost West Thuis … Maar het is niet anders. We verzamelen voor de bus naar het vliegveld.

Op Amsterdam handjes geschud, kusjes gegeven en veel tot ziens. Het zit er definitief op. Jammer.

 

Zondag 28 januari

Vanochtend laatste journaal maken, rapportage maken, nog een quiz maken voor bij de afscheidsborrel vanmiddag, als er tenminste animo voor is. Ik heb dit jaar ook een journaal in het Spaans gemaakt voor het hotel. Elke ochtend zitten we aan een zelfde tafel en dan komt de hoofdober even langs om het “magasin” te bekijken.  Hij wil zelf graag eentje hebben met een foto van hemzelf. Ik zet ze daarom ook nog maar even op onze website. Kunnen ze er misschien nog eens naar kijken. Het journaal viel wel in goede aarde overigens. De komende week wordt het werken aan de kroegentocht, dat als er geen bijzondere dingen meer gebeuren dan sluit ik hiermee het verslagje van Tenerife 2018 af. Wat blijft is dat het alle dagen fantastisch weer is geweest behalve de laatste. Het is nu bewolkt, echt bewolkt. We hebben nog een after party. We mogen de restantjes(???) opmaken en het mag in de lounge. Heb ook nog een quiz gemaakt en het wordt nog heel gezellig. Wat een leuke afsluiting!

 

 

 

Zaterdag 27 januari

Nog een paar kleine prijsjes wezen kopen en even zonnen. Om vier uur gaat de telefoon. Iemand heeft wat lichamelijke problemen. Op de telefoon op gezocht hoe dat in het Spaans heet en het blijkt dat we naar het ziekenhuis moeten naar de eerste hulp. Altijd een paspoort mee weten we nu. Goed zeven uur is de uitslag er en moeten we nog bij een apotheek langs. Snel het schema aanpassen, dan kunnen wij de eerste ronde tegen het damespaar spelen en kunnen zij nog even wat eten. Verder verloopt alles top

 

Vrijdag 25 januari

De gordijnen open en…., ja hoor hij is er weer. Volop zon. Tegen tienen komt er een grote wolk voorbij, maar een klein uurtje later is de lucht wederom strak blauw. Helaas geen zwembad gedoe voor mij. Ik ga werken aan de journaals. Wil eentje maken voor het personeel van het hotel.

 

 

Donderdag 24 januari

Een paar  uurtjes bij het zwembad en genieten van de gasten die genieten van de “fashion” show. Later op de dag nog een echte grote wandeling gemaakt. Begin nu echt goed de weg te leren. Ook de straatjes binnen door. Maar de straat namen gaat niet lukken. De 2e zitting zit er op. Ik heb alles afgedrukt en back-ups gemaakt, dus nog even in de bar kijken en dan weer op tuk. Over zeven uurtjes moet ik mijn positie in het restaurant weer innemen.

 

Woensdag 23 januari

Vandaag, o ja weer volop zon, diverse gasten trips maken. De meesten hebben dit nu buiten een reisoperator om geregeld. Scheelt toch teveel eurootjes. Zelf een fikse wandeling gemaakt om wat dingen te checken voor gasten. Wederom heerlijk weer, dus wat wil je nog meer.

op weg naar de Teide Masca etc

 

 

Dinsdag 22 januari

 

Yep zon, volop zon. Vandaag 1e zitting week 3. De nieuwkomers gaan snel in burgeren. Verder niet veel gedaan, behalve natuurlijk wat uurtjes aan het journaal etc.

Maandag 22 januari

Vandaag afscheid genomen van een deel van onze gasten die nu weer in Nederland zijn. We zijn zelf meegegaan naar het vliegveld om te voorkomen dat het net zo zou gaan als vorige week maandag. In veertien dagen ben je toch echt even kennissen van elkaar geworden. Wij hebben echt van jullie genoten. Bedankt voor jullie bijdrage aan deze bridgevakantie. Alles liep vlot. Meta met het bord aan de ene kant en ik de andere. Zodra het mogelijke gasten van ons zouden kunnen zijn riep ik Sunweb links en Boon-a-part rechts. Neckerman deed ook nog even mee. Werd nog humoristisch. Onze gasten hadden we vlot. Na een eerste kennismaking zou ik net op zoek naar de bus toen er een Spaanse kwam die duidelijk maakte dat er een collega van ons stond met ook een Boon-a-part bord. Waar de beste jongen heeft gestaan is mij een raadsel, maar niet op een plek waar de gasten en wij hem konden zien. “Never the less” hij wist wel het busnummer dat alles ging vlot. Ook het inchecken (computers hielden er even mee op) ging verder vlot en elke kamer die nog niet klaar was, was goed voor een drankje. Om zes uur een korte meeting in de bar. De meeste gasten zijn terugkerende Tenerife gangers en kennen de mogelijkheden. Vanavond geen bridge.

Zondag 21 januari

Opnieuw, het kan niet op gelukkig, een stralend begin van de dag. Na het ontbijt zijn we al wandelend naar de markt gegaan om nog een paar prijsjes te kopen. Er staat een stevige wind, maar dat kan geen kwaad want het is om halfelf al boven de 2o graden. De markt is weer heel druk. We zoeken nu de kraampjes op die we moeten hebben en wandelen daarna weer naar het hotel. Heen en terug is iets meer dan 8 kilometer. Goed te doen. Joop en Ria zijn weer wezen zwemmen in zee. Dapper hoor. Wouter en Mia hebben een nieuwe locatie ontdekt waar de cappuccino meer dan voortreffelijk is. Volgende week ook een keertje proberen. De rest van de zondag heerlijk bij het zwembad gelegen. Top dag.

 

Zaterdag 20 januari

Vandaag geen bridgen. Het is wederom een geweldige dag. Meta slaapt veel en verder ligt ze lekker in de zon bij de pool. Ikzelf heb een wandeling gemaakt. Ook even bij ons verblijf in februari gekeken. 

 

Vrijdag 19 januari

De verkoudheid van Meta is toegenomen. Vandaag heeft ze wat in de zon gelegen, op bed gelegen, in de zon gelegen, op bed…. Zelf ben ik even wezen kijken waar we de tweede week in februari zitten. Niks veranderd met vorig jaar.

Het was weer een zalige dag. Wat treffen we het met het weer deze keer.

 

Donderdag 18 januari

Wakker worden en geen zon! Zou het dan vandaag voor het eerst een wat mindere dag worden? We besluiten het openbaar vervoer te testen. Met de bus naar Macca. De dichts bijzijnde halte is een paar honderd meter achter het hotel. Eerst naar het busstation. Daar kopen we een “bonokaart”. We moeten wel wachten tot 5 voor twaalf, dus meer dan een uur. Eerst maar even wandelen in de omgeving. Dan begint een busreis van meer dan een uur naar Santiago el Teide. Daar stappen we over in de bus naar Macca. Wow een pittig tochtje door het Teno gebergte. Een en al slingerweg. Voor de bochten soms toeteren, want twee tegelijk gaat niet, maar we komen natuurlijk zonder kleerscheuren aan. De zon schijnt weer volop, maar het is wel fris (koud) op deze hoogte. We dalen een klein stukje af naar een uitkijkplek. Het is bestraat, maar ontzettend steil. Een kwelling voor mijn knie. Van af hier kan je afdalen in de kloof en dan met de boot naar Los Gigantos. We zijn er en niet op gekleed, maar ook niet meer soepel genoeg voor. Na een half uurtje hebben we het wel bekeken, maar nu moeten we opnieuw vijf kwartier wachten. Hetzelfde overkomt ons ook in Satiago el Teide. Wel even een biertje wezen drinken. Bij de bushalte duurt het vervolgens, om…, nog een half uur. We zijn koud en hebben het wel gehad. Gelukkig konden we bij het busstation meteen overstappen. Eeen half uurtje Macca. Een reis van net geen zeven uur. Openbaar vervoer betekent goed, heel goed plannen.


Woensdag 17 januari

Vandaag, Meta is wat ziek, gaan we weinig doen. Zonnen bij de pool en wat wandelen. Meta gaat steeds meer proesten.

 

Dinsdag 16 januari

Tegen de verwachting in, althans de weersverwachting voor Tenerife, begint de dag opnieuw stralend. En het blijft niet bij het begin. Het werd een stralende dag.Leuk voor de pas gearriveerde gasten. ‘s Avonds de eerste zitting gespeeld.

Maandag 15 januari

Een aantal gasten vertrekt weer naar Nederland en er komen ook weer gasten uit Nederland aan. 

Ik lig net lekker op de stretcher krijg ik telefoon vanaf het vliegveld. Er is geen hostess. In een taxi en zo nel mogelijk naar het vliegveld. De gasten hadden het bij het juiste eind. Geen hostess, maar wel een bus. De chauffeur was zelf opzoek gegaan naar ons en wij naar hem. Samen kwamen we er vlot uit.

Het inchecken ging vlot en we hebben om 17:30 nog een meeting georganiseerd. Alle gasten waren al eerder op Tenerife geweest, dus er waren weinig vragen. Nu ik dit schrijf heb ik in de ruimte voor de bridgezaal een groep Engelsen. Ze willen geloof ik bingo spelen. Hoop dat dit niet een dagelijks ritueel gaat worden.

 

Zondag 14 januari

Opnieuw een stralend begin van de dag. Nel is helaas ziek, dat die besluit thuis te blijven. We gaan met z’n tweeën naar de zondagsmarkt. Gezellig heel compact en behoorlijk druk. We konden hier geen bonnetjes krijgen, maar we hebben wel nog wat leuke prijzen kunnen kopen. Na thuiskomst werken aan het journaal van maandag en verder de hele middag bezig geweest met het vertrek van de gasten op maandag.  ‘s Avonds de laatste zitting van week 1 gespeeld.

Zaterdag 13 januari

Vandaag is er geen bridgen. BTW het is weer een stralende dag. Wij gaan het vandaag ook rustig aandoen. Administratie wat bijwerken etcetera

Vrijdag 12 januari

De dag begint werkelijk stralend. Een strak blauwe lucht en het is al ruim 18 graden. In de loop van de ochtend liep het op tot 23 graden. De lekkage van donderdag wordt verholpen, maar daardoor is de sleutel van de zaal niet beschikbaar. Dit wordt dus verplicht zonnen. Om goed twaalf uur kan ik naar binnen. Raar maar nu het gewone ritme is doorbroken heb ik veel meer tijd nodig voor het journaal. Tegen de tijd dat ik weer buiten kwam was er al wat bewolking en in de loop van de middag nam dit verder toe. ‘s Middags nog wat wezen lezen in “de pop in de schoorsteen” van Agatha Christie. We speelden gisteravond zitting 3. Nieuwe winnaars deze keer. Zelf bleven we onderaan hangen, maar met slechts twee echte nullen en drie keer honderd gaat het steeds beter. We hebben deze ronde nog een kans en gaan ervoor.

Na afloop nog even smakelijk zitten lachen om de verhalen van Willemijn. Vooral de geschiedenis uit Limburg was hilarisch. 

 

Donderdag 11 januari.

De dag begint werkelijk stralend en in afwijking van de normale routine eerst een half uurtje zonnen bij de pool. Vervolgens toch weer een paar uurtjes werken aan het journaal en het 4tallen in Nederland organiseren. Van een aantal teams heb ik een reactie en ook Hendrik heeft gereageerd. Heb in ieder geval contact met Nederland. Gisteren zijn een aantal gasten naar Gomera geweest. Wij zijn informeren naar de kosten voor de Teide by Night, maar we kunnen niet op de gewenste zaterdag. Stellen het maandag nog een keer voor voor de nieuwe gasten. 

Zelf zijn we wezen kijken naar waar we in februari verblijven. Verstandig, want het was een redelijk gepuzzel. Zonder bagage van hot naar her is toch even makkelijker. Er was ‘s middags eerst wat bewolking, maar uiteindelijk toch weer een mooie dag. Top
Vanavond de tweede zitting. Voor aanvang nog een incident. Plots stroomde er een behoorlijke hoeveelheid water uit het plafon. Gelukkig net naast een speeltafel. De opgeroepen technici kwamen met een paar emmers en een blik op het plafon gaf aan dat het al eens vaker was gebeurd. Het lekken is gestopt, dus we konden de zitting zonder verdere strubbelingen spelen.

 

Woensdag 10 januari

Vandaag een geweldige ervaring opgedaan. Vanochtend eerst aan het journaal gewerkt en toen op weg naar en Engelse bridgeclub aan de Avenida Amsterdam. We zijn met de bus gegaan en zijn in Las Galletas beland. We wiste al een tijdje dat we er ergens eerder uit hadden moeten stappen, maar hadden stille hoop dat de bus ergens zou draaien en terug keren. Nee dus. Via vele omzwervingen de club wel bereikt. Er waren 16 tafels aan het bridgen. Op tafel lagen hardplastic boards, maar helaas niet de langwerpige die wij kennen. Toch even rustig afgewacht, want een van de boards is stuk. We kunnen ons wel reden, maar toch. Nee de organisatrice kon ons niet vertellen waar we die zouden kunnen kopen, maar! ze kon ons wel vertellen, dat even verderop de Noorse Bridge Bond een groot toernooi organiseerde.


We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn er op afgestapt. Wat een vriendelijk onthaal en op onze vraag of we misschien een board konden kopen kregen we onmiddellijk het genereuze aanbod, jullie krijgen er een van ons. Een beetje beduusd nam ik het board aan en na vele bedankjes stonden we al weer buiten toen we ons realiseerden dat we toch tenminste een foto hadden moeten nemen. Gehaast terug en alsnog een paar foto’s gemaakt en wederom uitbundig bedankt. Net voordat het hek dicht viel ontdekte ik dat het board nu nog binnen lag. Voor de derde keer terug. De mensen van de Noorse Bond bleven de vriendelijkheid zelve.

Op de terugweg ook nog even langs de Engelse club om daar de organisatie te bedanken voor de tip. Top deze bridge ervaring.

Dinsdag 9 januari 2018

Dit is een van de grootste markten en een ideale plek om een dinsdag- of zondagochtend door te brengen. U vindt er van alles zoals o.a. modeartikelen, sieraden en sieraden, lederwaren, handtassen, riemen, speelgoed en lokaal ambachtswerk. U vindt deze markt op de Avenida Maritima naast het Hotel Gran Arona. Het is een fikse tippel, maar als u goed ter been bent goed te doen.