Tenerife 2017 – Bridgearrangement

Bridgereis Tenerife
14-28 januari 2017

Ik verwacht veel foto’s te maken, dat het lijkt mij verstandiger om maar een aparte pagina ervoor aan te maken.

Wel vinden jullie hier tips voor excursies, aanvullingen op het journaal en eventuele bijdragen van deelnemers.

Foto’s

 

 

Zaterdag 29 januari.

Vandaag stond in het teken van opruimen. Na het ontbijt naar de bridgezaal en de koffers vullen. We kunnen nu ook de bridgemates en laptops in de koffers doen, want we hebben ze voorlopig niet nodig. Mocht de bagage vertraagd zijn, dan doet het niet meer pijn. De dag ging toch best nog snel. Nog een laatste wandeling over de boulevard en verder wat zonnen bij het zwembad. Voor velen was dit de dagbesteding, dus we konden nog gezellig met elkaar praten. De bussen kwamen op tijd. Op het vliegveld nog even brutaal een rolstoel geregeld, grappig dat je om iets te vragen achter in de lijn moet aansluiten,. Tegen die tijd dat je dan wordt geholpen ben je thuis. Verder alle complimenten voor de personeelsleden bij de incheck, want het ging vlot, op een vriendelijke manier en begripvol (kleine overschrijding gewicht, maar een ander had wat minder dus dat compenseerde wel vond de dame achter de balie.)

De vlucht naar Amsterdam ging verder zonder problemen. Bij de bagageband nog vele handen geschud, zoenen uit gewisseld en vaak tot ziens gehoord en uitgesproken. Moe, maar het was meer dan de moeite waard. De dagen die volgden geen rare berichten gehoord, dat we nemen aan dat iedereen weer gezond thuis is gekomen. Bye, bye 🙂

Vrijdag 28 januari.

De laatste volle dag. Helaas het is opnieuw bewolkt. We hebben een jarige, dus gaan kijken of we ergens iets van slingers kunnen vinden. Mooi weer om de website bij te werken, maar het internet valt steeds weg. Een ding is zeker, wifi in Nederland is werkelijk superieur. We zijn echt verwend.

Donderdag 27 januari.

Opnieuw een bewolkte dag. Het voelt vanwege de harde wind fris, maar zodra de zon er door komt loopt de temperatuur hard op. Bij het zwembad werd het zelfs te warm. Raar verschijnsel. De temperatuur is hoger dan de andere dagen, maar je moet de luwte opzoeken. Geen wind en dan is het voor sommigen te warm. Dus een dag vol activiteit, Heen en weer tussen de ene en de andere plek. ‘s Avonds de 3e zitting. We zitten steeds met een volle zaal, maar het gaat allemaal wel soepel. Het mooie van de ladder is, dat we toch veel wisselingen in de lijnen hebben. Eerst natuurlijk wel Richte en Ida gehuldigd. Onder groot applaus mochten ze de flessen wijn in ontvangst nemen.

Woensdag 25 januari

Vandaag geen bridge. Iedereen gaat zijns weegs en wij gaan een dagje rust nemen. Helaas is het wat bewolkt. De zon piept er wel regelmatig tussen door, maar een vestje kan geen kwaad. ‘s Avonds gaat Meta met een groep van 13 gasten naar het Theater in piramide de Arona. De voorstelling heet Antologia. Ook dit was weer de moeite waard en de iets duurdere plekken bleken hun geld meer dan waard.

 

Dinsdag 24 januari

Een lekkere dag. Het zonnetje schijnt en de temperatuur is aangenaam. De printer gebruikt erg veel inkt, dat ik moet op weg naar de shop. Een fikse wandeling dus. Al met al kostte het drie uurtjes, maar het is en blijft leuk om door oud Cristianos te wandelen. Gelukkig wisten we dat niet alle spellen waren geschud, dus zelf maar even doen. De flessen wijn worden bij nader inzien toch niet verloot, maar als prijsjes voor de quiz gebruikt. Vragen over Tenerife. Alle antwoorden staan in de diverse dag journaals. Het was toch nog pittig blijkbaar, maar Tonny en Joop winnen de wijn. Zoveel uitslagen, het duizelt Albert, dat de flessen wijn voor de dagprijs gaan onterecht voorbij aan de neus van Ida en Richte. Dit gaan we donderdag meesterlijk herstellen.

 

Maandag 23 januari

De trip Top Tenerife was ook zeer geslaagd. Paul is met de “Flipper Uno” mee geweest en heeft zelfs walvissen gezien. Alle trips waren goed tot zeer goed en kunnen we dus met een gerust hart aanbevelen. De inloop wordt ook steeds drukker. Gasten/invallers brachten zelfs 2 flessen wijn mee. Ze vinden het mooi dat ze mee mogen doen. Heb eerlijk gezegd, dat ook ons belang ermee gediend was. De flessen gaan we dinsdagavond verloten onder de deelnemers, dus ook zij die al wijn gewonnen hebben doen nu mee.

 

Zondag 22 januari

We zijn nog op pad geweest om een voordelige tocht naar de dolfijnen en walvissen te regelen. Konden uiteindelijk voor 40,00 euro de 5 uurs tocht krijgen. Maar er moeten dan minimaal 10 mensen mee. We denken niet dat er zoveel animo voor is, maar stellen het wel voor. De avond naar het theater gaat wel door. Daar zijn voldoende deelnemers voor.
‘s middags toch maar zelf gaan dupliceren. Als er ‘s avonds wat misgaat, dan lopen we een te groot risico met het dupliceren door de deelnemers zelf.  Niet iedereen vindt het ‘appeltje eitje’. Tijdrovend, omdat we en moeten schudden en de kaarten terugsteken en dupliceren. Vanavond even opletten, dat dit na afloop wel wordt gedaan.
Eerste zitting tweede ronde. Natuurlijk gebeurt het. Vijf van de 12 A paren hebben een off day en mogen dinsdag de B groep versterken. De liefhebbers van de ‘rustige’ B groep, niet al die toppers als tegenspelers, gaan prompt naar de A groep.
We hebben nu echt een full house. Het maximum aantal paren is bereikt.
Na afloop snel naar bed, want morgen gaan de de ‘Top Tenerife’ doen.
‘s Avonds dan weer een inloop.

 

Zaterdag 21 januari

Da’s vroeg. Half negen in de eetzaal oké, maar 7 uur is vroeg. Vandaag op weg naar Gomera. Bob heeft al een tipje van de sluier opgelicht, dus we weten wat ons te wachten staat. Niet alle gasten hebben het mee gekregen, dus de binnenkomst van de ‘guide’ leidde tot verschrikte gezichten. My name is José Angel and I like to talk. Een waterval aan woorden en even veel gezichtsuitdrukkingen en als dit alles niet genoeg is, dan wordt met theatrale bewegingen dit alles nogmaals ondersteund. ‘s Avonds thuis zal iedereen erkennen, dat hij een top gids was, die heel veel interessante dingen liet zien. Met name ook de wandeling door het dorp. Feitelijk ging alles voorspoedig. We troffen het met het weer en de al genoemde gids. Een topdag en een aanrader.

 

‘s Avonds nog een inloop met 12 paren. Weinig deelnemers die naar Gomera waren geweest. Het was best een lange dag en met al de indrukken ook wel vermoeiend. De betekenis van “It’s Amazing”zullen we nu allemaal kennen voor de rest van ons leven.

Vergeten de door Joop en Tonny beschikbaar gestelde prijzen toe te kennen. Gaan we nu maandag op de inloop doen. Joop gaat dan de ceremonie protocollair leiden.

 

Vrijdag 20 januari

Internet in La Siesta werkte nog wel. Nu is het echter een probleem. We hebben een Lebara kaart gekocht, zodat de telefoon als hotspot kan werken, maar ook die verliest regelmatig contact met internet. Het hele verhaal is dan weer weg, dus de nieuwe strategie is typen in office en dan plakken en uploaden?????

Vandaag de laatse zitting van de eerste serie. Vanaf zondag spelen we nu in twee lijnen. Vandaag prijsjes wezen kopen. Mooi weer dus beslist geen straf. De laatste zitting brengt geen verassingen. Coby en Ab winnen, Ed en Joke worden 2e. De overige prijzen worden toegekend via loting, maar uiteindelijk zijn het de paren die het hoogst waren geëndigt die er met de prijzen vandoor gingen. Hoe bestaat het?

De trip naar Gomera is geboekt. We gaan er met 15 gasten naar toe.

 

Donderdag 19 januari

Vandaag een hele vrije dag voor iedereen. Een groep gaat de “Teide by night” doen, anderen schuiven aan aan de barbecue en enkelen gaan op eigen gelegenheid naar Gomera.

 

 Woensdag 18 januari

Iedereen begint al een beetje thuis te geraken en maakt zijn plannen. Auto huren, busreis maken, of met een bootje op pad. ‘s Avonds de derde zitting gespeeld. Opnieuw waren Coby en Ab de besten. We zijn ook overgeschakeld van paren naar individueel. Toch een goede beslissing om de competitie direct op die manier op te zetten.

Volgende week ga ik een ladder spelen. Iedereen heeft elkaar een keer ontmoet en er is gewoon sprake van krachtsverschil, dus we gaan het voor iedereen leuk houden door de onderlinge krachtsverschillen wat te nivelleren.

Ik heb de winkel gevonden waar we materialen voor de printer kunnen kopen, dus we kunnen lustig blijven printen.

Ener onze gasten had een busreis gepland met bus 345, of zo iets. Op de vraag aan een ‘local’ waar de halte was werd hen keurig de plaats aangewezen. Er werd echter niet bij vermeld, dat de bus daar 1x per dag vertrok. Ruim een uur later en nog wat vragen was dus duidelijk waarom de bus maar niet kwam. Ander plan gemaakt dus.

Het is goed toeven in dit hotel.

Dinsdag 17 januari

Gisteravond de 2e zitting gespeeld. Het werd een eclatante zege voor Coby en Ab.

Gelukkig is Wil er om te helpen, want het opnemen  en uitserveren van de drankjes is wel een hele logistieke operatie. De airco is nu beschikbaar en ook een toiletruimte.

Kwart voor acht beginnen is wel een must, maar het is ook krap. Je moet wel om 18:30 uur in het restaurant zijn.

De indeling voor de rest van het arrangement is gemaakt. Vandaag worden de diverse uitstapjes met Sunweb geregeld. Voor zaterdag nog een tocht naar Gomera voor de liefhebbers en er hangt nog een inschrijving voor de dolfijnen/walvissen. Het theater bezoek staat voor woensdag de 25e. Die avond is er geen bridge, dus ook geen inloop.

De dag is begonnen zoals hij gisteren is geëindigd, volop zon. 

 

Maandag 16 januari

De eerste zitting zit er op. De eerste winnaars bekend. We moeten nog een paar dingen regelen en dan staat het wel op de rails. Vergeet niet vandaag je eventuele voorkeur voor uitstapjes op te geven, want morgen speel ik de gegevens door aan Sunweb. Het is nu lekker weer, dat we zoeken de zon op.

Dineren

Bridgen

Prijzen winnen

Zondag 15 januari

Sunweb informatie

De informatie ochtend vond plaats bij het zwembad. De zon is nog wat schuchter, maar het komt vast wel goed. Bij de bridgezaal hangen nu de intekenlijsten. Geef op waar je aan mee zou willen doen. Als het om een paar personen gaat, dan moeten de betrokkenen dat waarschijnlijk  zelf regelen. Misschien blijken er voor een bepaald item toch meer gegadigden dan dat we in eerste instantie zouden verwachten, dus als jullie het wel op de lijst willen aangeven dan zien we in ieder geval de animo voor dat item. Wij houden wel contact met elkaar hoe we het in gaan organiseren.

Zondagavond gaan we bridgen om 19:30 uur.

De bridge zaal vind je hier

Vanuit de hal tegenover de ingang deze gang aflopen

Je bent wel even bezig, maar eindigt bij de frisdrankautomaat

Neem de lift naar -1 of ga door de deur en dan direct linksaf de trap nemen.

De laatste treden en dan kom je in deze hal. Rechts is de bridgezaal

 

De zondagsmarkt van Los Cristianos. 

Dit is een van de grootste markten en een ideale plek om een zondagochtend door te brengen. U vindt er van alles zoals o.a. modeartikelen, sieraden en sieraden, lederwaren, handtassen, riemen, speelgoed en lokaal ambachtswerk. U vindt deze markt op de Avenida Maritima naast het Hotel Gran Arona.