Spaanserijschool Ahoy vanuit De Witte Brug

Maandag 30 oktober

Iedereen kwam zo’n beetje op dezelfde tijd naar het ontbijt, dus ondanks dat het zondagavond een latertje werd, was iedereen er weer als de kippen bij. Gezellig! We hebben ‘s nachts ook nog de speelzaal voor de helft moeten afruimen. Was dus echt een latertje. We hebben nog mooi van bijna iedereen afscheid kunnen nemen. Het was een mooi arrangement. Er gebeurden wel wat onverwachte dingen maar dat geeft toch altijd weer de ‘sjeu’ aan het leven. een aantal van jullie kenden we al en we hebben veel nieuwe leuke mensen leren kennen en hopen dat we jullie nog eens vaker gaan ontmoeten. Groeten en …… 

 

Zondag 29 oktober

Vandaag is de dag. We gaan, de bus was overigens ruimschoots op tijd, om 12:15 op pad.


Bij Ahoy zit het even tegen. De situatie was anders dan voorheen en de bus kon niet staan waar dat was verwacht. Na een weinig verplaatsen uiteindelijk in de achteruit zo dicht mogelijk naar de ingang. Na wat vragen wisten we waar we moesten zijn en vanaf dat moment ging het goed. De VIP room moesten we delen en dat was chaotisch. Overleg met een collega van Indirah en ik denk de manager van de VIP room etc leidde er toe dat we wat eerder dan de andere groep naar de zaal konden. Daar bleek dat we toch niet allemaal bij elkaar kwamen te zitten.

De show liep uit tot 16:30. Volgens planning stond de bus klaar, maar het duurde al met al een uur voordat we er waren. De show was dik voor elkaar en hulde aan de vervoerder overigens. Dat was dik ook voor elkaar.

In het hotel werd er met man en macht aan gewerkt om de hongerige magen te vullen. Dat was overigens óók dik voor elkaar.

20:15 we zitten te bridgen en gaan voor de volle 24 spellen. Het is een grande finale. Resultaten uit de voorronden tellen niet mee. 

 

Zaterdag 28 oktober

Ons streven is altijd zo rond 8:45 aan tafel te zitten. Het is duidelijk dat het hotel vrijwel vol zit met bridgers en dat die bridgers van een goede nachtrust houden. De zaal was nog vrijwel leeg. De golfsters waren op, want het weer wordt in de loop van de dag niet beter zo was de verwachting en verder een tafel met vreemde eenden, althans voor ons want het waren geen bridgers. Vanaf negen uur ging het evenwel vlot. De opbouw voor de herfst fair was in volle gang. Met alle deuren open en een stuk lagere temperatuur buiten was het best wel fris in huis. Morgen wordt een drukke dag, dat vandaag de voorbereidingen doen. Nieuwe kaarten in de boards gedaan. Ziet er allemaal wel weer netjes uit, maar er zijn toch weer spellen tussen die niet goed zijn gesneden. Jammer.

Net toen we klaar waren begon het echt wat te miezeren. Mooi tijd om even wat te lezen. Het diner was een beetje laat afgelopen en daarom zijn we wat later begonnen. Hoop dat we een beetje kunnen inlopen. We hebben vannacht een uurtje meer, dus moet kunnen.

 

Vrijdag 27 oktober.

Wow we gaan op weg naar Lekkerkerk voor een heel leuk bridgearrangement. Het met elkaar bridgen en optrekken gedurende de dagen is altijd al heel leuk, maar nu hebben we iets extra’s op het programma. We gaan zondagmiddag naar Ahoy. Daar is een optreden van de Spaanserijschool en in het voorprogramma staan de Friese paarden centraal. Vooe iemand uit Friesland niet nieuw maar net zo bijzonder als voor de niet Friezen.

Op de heenweg gaan we in Nieuwegein langs om extra materiaal. We hebben een grote groep en dus niet kleedjes en bridgemates genoeg. Ook zijn we aan nieuwe speelkaarten toe. We spelen met gedupliceerde spellen. Wel in lijnen overigens, maar voor de laatste zitting delen we nog een keer opnieuw in. We willen natuurlijk wel appelen met appelen vergelijken vandaar.

Vanaf ± 15:00 uur liggen de journaals bij de receptie.

Nog langs geweest op Nieuwegein om wat extra materiaal te halen. ven leuk zitten babbelen met de jongens van kantoor.