Rooland Arcen 5-8 juli 2019

Zondag 7 juli

De dag van de waarheid. Gaan de dames wel wereldkampioen voetbal worden, of blijft het ‘Joop Zoetemelk’ virus ook hier toeslaan. Het hotel heeft alle medewerking verleend en daardoor konden we ‘s middags in de panoramazaal op een scherm het voetballen volgen. We kregen een buffet en het was héééél goed verzorgd. Top mensen van Rooland. Helaas de dames konden het ook niet redden en wederom een 2e plaats. De penalty voor Amerika was overduidelijk het breekpunt. Dus om halfacht gewoon bridgen. Ook niks mis mee hoor.

Zaterdag 6 juli

We worden nog wakker met een zonnetje. Hopelijk blijft het vandaag zo. Nou dat bleek te kloppen. Het Noorden en Westen kreeg al vroeg behoorlijk wat water, maar hier bleef het tot tegen achten droog. We hebben vandaag Melderslo bezocht waar het museum de Locht is gehuisvest. Het leven van vroeger wordt er getoond en dat blijft leuk om te bekijken. ‘s Avonds begon het toch te regenen. Lekker dus.

Vrijdag 5 juli

We konden mooi op tijd vertrekken en dat was maar gelukkig ook, want rond Nijmegen zat het ten gevolge van een ongeluk behoorlijk vast. Grappig hoe overheden steeds meer huizen op dezelfde plek willen bouwen en zich vervolgens verwonderen, dat de mobiliteit volledig vastloopt. Nou ja we hebben gezien hoe de verkiezingen voor het Europees parlement weer volledig zijn mislukt. Ik kan die Engelsen langzamerhand wel begrijpen. Maar dit terzijde. We gaan er gewoon een gezellig weekend van maken.