Nobis Asten mei 2016 Pinksteren

Weekend Bridge Arrangement Hotel Nobis Asten
13 t/m 17 mei 2016

Foto’s ? Scroll op deze pagina naar beneden.

Dinsdag 17 mei

Heel leuk, dat iedereen er nog was om afscheid te nemen. Wij hopen, dat jullie allemaal weer veilig zijn thuis gekomen en terug kijken op een leuk bridgeweekend in Nobis Asten.

Dank voor jullie bijdrage.

Albert en Meta

Maandag 16 mei (2e pinksterdag)

Een aantal mensen van de bridgegroep zijn vandaag naar het kasteel van Asten geweest. De opening van het kasteelseizoen werd gevierd met muziek. Verder was er gelegenheid voor een rondleiding en wat informatie over het leven van eertijds. Opnieuw veel geluk met het weer. Bij het kasteel troffen we nog Ria en Milan en Anke. Met z’n allen aan de koffie en vervolgens wat rond zwalken. De muziek was vrolijk, maar het koor was zelfs erg goed. Verrassend qua presentatie en keuze muziek stukken. Daarbij zo nu en dan een zonnetje, al met al best te doen. Op de foto pagina staan een aantal foto’s van het evenement.

Het werd wat frisser, dat tegen drieën zijn we weer op huis aan gegaan. Het laatste diner zag er weer zeer verzorgd uit, maar mogelijk vanwege de drukte, was alles op toen er een tweede rondje gebakken aardappelen langs kwam. Alles smaakte wel voortreffelijk. We zitten nu in de tweede ronde van de laatste zitting. Nog even en het zit er alweer op. (Factum est)
DSCN2237     DSCN2252

   DSCN2257

 

Zondag 15 mei

Iedereen heeft weer eigen plannen voor vandaag. Het is droog en de zon schijnt regelmatig. Wij gaan wandelen. Een fraaie wandeling door een stukje Peel. Het weer was niks mis mee en regelmatig kon de jas los. In een vogelhut hebben we het enige buitje van de dag afgewacht. En we waren net op tijd thuis om de finale van de formule 1 van Spanje te bekijken. Rond de tablet verzamelden zich steeds meer mensen om te kijken of het wel echt waar was. Verstappen wint.

Na weer een voortreffelijk diner zijn we gaan bridgen. Vrijwel elk paar was er van overtuigd, dat het resultaat veel beter zou hebben kunnen zijn, mits er niet zoveel fouten waren gemaakt. Let op! Vrijwel ieder paar, dus de avond van de gemiste kansen, of de avond van de fouten. Het laatste dus.

Halverwege met z’n allen op de foto. Haantje de voorste voor op. Morgen zien jullie het resultaat op het journaal.

DSCN2225

De oplossing van de rebus is: Bridge is top. B+ri(ng)+d+ge(it)  (v)is  t+op(a)

bridge-is-top

Het is vandaag tijd om aan het cryptogram van vrijdag te werken. Jullie kunnen de oplossing inleveren tot het begin van de laatste zitting op maandag de 16e.

Zaterdag 14 mei

We hebben in alle rust kunnen ontbijten. De groepen waren de deur uit. Het weer is inderdaad omgeslagen, maar ik denk, dat niemand er veel moeite mee heeft. De deuren maar weer tegen elkaar open gezet, want het is nog steeds erg warm in de bridgezaal. Ieder gaat vandaag zijns weegs. Wij gaan in Helmond kijken en een kopje koffie in Wes Ende halen. Meteen wat bekenden de groeten doen.

Vrijdag 13 mei

Vandaag lijkt het weer er bij ons nog alleszins op. We gaan zo meteen richting Asten. We zijn wel extra voorzichtig want ja het is wel vrijdag de 13e…..

Als jullie er eerder dan ons zijn liggen de journaals nog niet bij de receptie, maar als jullie deze website vinden dan kan ik via deze rebus vertellen waar en hoe laat het welkomstdrankje is.

om-half-zes-wordt-het-welkomstdrankje-in-de-brasserie-geserveerd

Groeten Meta en Albert en tot straks.

Na een uitstekend diner zijn we begonnen aan de 1e zitting in een hele warme bridgezaal. De airco gaat dit niet trekken, dus de deuren maar tegen elkaar open en dan geduldig wachten tot het wat afkoelt.

De bridgers hebben uiteindelijk meer last van de tochtstroom, dan de hitte. De deur maar weer dicht en dan maar een verfrissende consumptie. Al met al gaat het wel goed. Op het aller laatste moment is er toch nog een paar bijgekomen. Martin en Anita. De eerste zitting zit er op.