Kerstbridgearrangement 2016 West-Ende

 

De foto’s van het arrangement  staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

Dinsdag 27 december.

Iedereen was nog bij het ontbijt en het was mooi om te zien, dat iedereen afscheid van elkaar kwam nemen. Nog even een paar mensen op het station afzetten en dan zoeken wij het hoge noorden ook even op. Even afstand nemen en dan komen we donderdag weer terug.

Iedereen nogmaals bedankt, jullie hebben allemaal aan een fijne Kerstdagen 2016 bijgedragen.

 

Maandag 26 december 2e Kerstdag

De dag begint met fikse regen, maar om 11:00 uur vertrekken we toch voor een wandeling door de stad. We zijn eerst met z’n zessen, maar later sluiten er eer aan. Na een uurtje keren we terug. Een aantal gaan boven in het restaurant bridgen. Meta en ik gaan de indeling voor de laatste zitting maken. De paren zijn weer bepaald door de loting, maar we hebben in een spreadsheet de onderlinge ontmoetingen staan en voor de laatste zitting plaatsen we de paren op basis van de onderlinge ontmoetingen.

Om half drie brandt de strijd los. Het gaat weer gepaard met veel lachen, dus het komt wel goed. We hebben ook nog een spelletje tussendoor, geleerd van Carl, Het diner staat gepland voor half acht, maar we mogen ook een uurtje eerder. Dit heeft bij iedereen de voorkeur, dus dat gaan we doen.Tijdens het diner doen we de bekendmaking van de zittingsuitslag, de bekendmaking van de diverse prijzen voor allerlei onderdelen en tenslotte de bekendmaking van de winnaars West-Ende Kerst 2016.

De beide heren Cees en Wim bedanken iedereen voor zijn/haar bijdrage en krijgen hiervoor de handen op elkaar.

Na het diner gaan we met een stel nog wat drinken, maar iedereen is ook wel moe, dus we liggen voor twaalven op bed.

dscn2725 dscn2726

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 25 december eerste Kerstdag.

Na het ontbijt met 12 wandelaars op pad richting het Waranda park. Het einddoel werd bereikt, maar voor enkelen was dit tevens het moment om terug te keren. Na enige omzwervingen wisten we het etablissement in het park te overreden en hebben we genoten van een ‘tas’ koffie. De wandelploeg heeft de oudheidkundige restanten bekeken en ook verdwenen mensen in de verte de bossen in. Kortom iedereen koos wat hij/zij het leukst vond. 

‘s middags een kaartje leggen en ‘s avonds een langdurig diner. Iedereen was chique gekleed en , oké iets vlotter had het voor een aantal van ons wel gemogen, maar lekker was het wel. En zoals ener onze zei:”Als ze ons in een uurtje er door hadden gedraaid, dan hadden we het allemaal niet leuk gevonden.” Tenslotte in de bar onder het genot van koffie en koffie en koffie en wat anders plus bonbons de dag afgesloten. Tweede kerstdag was al mooi op weg toen de wijzen weer richting het oosten vertrokken.

dscn2701

dscn2702

 

 

 

 

 

 

We hebben het goede genoten en gaan weer huiswaarts. Op de volgende foto zitten we klaar voor het diner.

dscn2721Zaterdag 24 december,

Na het ontbijt ging een aantal mensen winkelen of wandelen in de stad. Meta was één van hen, dus je raad het al we komen met meer spul thuis, dan toen we vertrokken. Vanmiddag zijn we naar het EDAH museum geweest. We begonnen met een korte film over hoe alles is veranderd. Voor een tientje kregen we een rondleiding. Kijken of we dit mogen declareren, maar zo niet het was toch wel de moeite waard. Het museum toont de ontwikkeling van de levensmiddelen industrie. Maar ook de verzamelingen zijn heel aardig. Na afloop koffie drinken natuurlijk…..,

img_20161224_153850

  img_20161224_153444 img_20161224_153450

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 23 december.

Met een afgeladen auto hebben we zonder noemenswaardige missers de reis naar Helmond volbracht. In Friesland was het mistig, maar in Helmond scheen bij aankomst de zon. De opstelling van de tafels in de Da Vinci zaal is anders dan de afgelopen jaren. We schikken bij de diners aan ronde tafels aan. Helaas is er nog één deelnemer afgevallen. Meta blijft waarschijnlijk helaas aan de zijlijn staan, maar ik heb daar minder moeite mee. Edoch vanavond moeten we beide aan de bak.dscn2674
De Da Vinci zaal. Ons thuis voor de komende dagen.