Ibiza Eilandtour de tocht

Ibiza Mei 2018 een kort verslag

Onze wensen

10:30
Wij willen graag om half elf vertrekken.
11:00
Ibizastad – haven wijkje tussen de haven en de oude stad. Is leuk zagen we zondag
1e stop ± 20 minuten. Even wandelen in de straatjes tussen de haven en Dalt Vila
11:20
Naar Es Cubells via de zoutmeren korte stop foto moment?
12:20/30
Zijn we bij een plek waar we een prachtig uitzicht hebben op Es Vedra korte stop om foto’s te nemen er is geen wc
13:00
Via Sant Josep en Sant Antoni naar Santa Gertrudis. Stop van een 3 kwartier. Tijd voor een snelle lunch
14:30
Grotten zijn dit de grotten van Can Marca. Tijd voor een kopje thee of iets anders. Of een bezoek aan de grotten.
16:30/17:00
Terug reis. We hebben niet echt haast

De kosten zijn 52 euro p.p. De mensen die de grotten willen bezoeken moeten daarvoor ter plekke 4 euro 25 betalen geloof ik. Kim komt morgen om 18:45 in het hotel afrekenen. Vanaf 18:00 uur mogen jullie ook ons betalen. Dan rekenen wij dat af met Kim

 

De reis

Ibizastad een bezoek aan de wijk bij de haven aan de voet van Dalt Vila

Es Cubells

Es Cubells is een klein dorp in het zuidwesten van het eiland, gelegen tussen Vista Alegre en Cala D’Hort. Met uitzicht links op de exclusieve wijk Porroig. Het dorp ligt in de gemeente Sant Josep de sa Talaia. Is Es Cubells alleen wel echt een dorp? Het stelt namelijk eigenlijk helemaal niks voor. Er staat een kerk, er is een restaurant, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Het dorp ligt op 17,1 km ten zuidwesten van Ibiza stad en 13,0 km van de luchthaven van Ibiza. Es Cubells is wel een heel erg populair deel voor huiseigenaren, vanwege het prachtige uitzicht over zee, de nabijheid van mooie beachclubs, en de rustieke omgeving. Je bent binnen een mum van tijd op het strand van Cala Jondal, en verschillende stranden aan de westkust zijn binnen 10 minuten te berijden. Veel van de populaire aantrekkelijke strandtenten zitten aan deze kant van het eiland, wat een goede reden voor u kan zijn om hier te gaan zitten. En ook al klinkt deze kant van het eiland wat drukker, als u een huis huurt zal het nooit écht druk zijn

Es Vedra

Es Vedra is een klein rotsachtig eiland van de zuidwestelijke kust van het Spaanse eiland Ibiza. Het eiland, dat 413 meter hoog is, is een onderdeel van het Cala d’Hort natuurreservaat. De rotsformatie ligt 2,4821 km van de kust bij Cala d’Hort in de gemeente Sant Josep de sa Talaia. Het eiland is onbewoond.

Als gevolg van extreem hoge concentraties van metalen en mineralen die het rotseiland Es Vedra bevat, creëert het eiland een sterk magnetisch veld. Dit resulteert in ‘3de meest magnetische spot’ op de aarde. Het veld kan kompassen in de omgeving verstoren zou ook van invloed kunnen zijn op meer gevoelige personen.
Veel mensen beweren UFO’s te hebben gezien rond het eiland en sommigen geloven dat er een geheime UFO basis onder de zee ligt, en dat op Es Vedra het navigatie punt is. Een van deze waarnemingen is bekend als Caso Manises. Op 11 november 1979 werd een commerciële vlucht tussen Mallorca en Tenerife doorgestuurd naar Valencia om een noodlanding te maken. De piloot meldde een vreemd snel bewegend licht te zien vanuit zijn vliegtuig in de buurt van het eiland Es Vedra. Hij zond een SOS-signaal en omdat de luchtverkeersleider niet in staat was om het voorwerp te identificeren werd hij aangespoord om zijn vlucht pad te veranderen.

Port de San Miquel Dineren en …. We hebben eerder overal wat meer tijd genomen. De grotten was 3 kwartier en niet 25 minuten. We hebben ze overgeslagen, maar anders

Cova de Can Marca

Cova de Can Marca hoort bij een van de oudste grotten van Ibiza. Ze schatten dat de grot wel meer dan 100.000 jaar oud is. Hierdoor heeft de grot door al die jaren heen prachtige stalagmieten (hangende druipstenen) en stalactieten (staande druipstenen) gekregen en zijn de watervallen en de waterbeddingen versteend, dit maakt het totaalbeeld prachtig.
Santa Gertrudis
Santa Gertrudis de Fruitera, beter bekend als Santa Gertrudis, is een klein en charmant dorpje in de gemeente Santa Eulalia. Santa Gertrudis ligt in het geografische hart van Ibiza en dit maakt het de ideale bestemming om te bezoeken of om te overnachten tijdens je verblijf op Ibiza.
Het centrum van Santa Gertrudis ligt rondom de kerk ‘Església de Santa Gertrudis de Fruitera’, die in de 18e eeuw is gebouwd. Hier ligt het plein ‘Plaça de L’Església’ waar veel restaurantjes, barretjes en winkeltjes te vinden zijn. Ook vind je hier het standbeeld van Manuel Abad y Lasierra, de eerste bisschop van Ibiza.