Hotel Marijke 18-22 september 2017

De foto’s van het arrangement staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

Vrijdag 22 september

Vanochtend was de lucht grijs. We hebben dus weer geluk gehad, want we hadden alle dagen mooi weer. De gereserveerde tafels waren opgeruimd, dus het was nu ieder voor zich. Peter en Gloria zijn om redenen vroeg vertrokken, maar alle andere gasten hebben we nog even gezien en gesproken. Een aantal ziet elkaar weer in het verre Portugal, de anderen treffen we misschien wel weer eens bij een ander arrangement. Als ik dit schrijf zijn wij al weer mooi wat uurtjes thuis. Ik hoop dat jullie ook allemaal een goede thuisreis hebben gehad, of in het geval van Ria en Albert een goede reis naar Lochem. Jullie zullen vast een fijn weekend hebben in hotel Paasberg.

 

Donderdag 21 september

Thuis in Makkum nog de club opgestart en vervolgens richting Bergen. Het was rustig onderweg. Meta had me reeds ge-appt dat alles goed was verlopen. ‘s Middags nog even zitten werken aan een extra journaal. Dat we zijn weer helemaal bij en klaar voor de ‘grand finale’. Mag ook wel even vermeld worden. We hebben alle dagen heerlijk gedineerd. Hulde aan de kok. 

 

Woensdag 20 september.

Eerst nog even werken aan een speciaal journaal voor donderdag. Ik moet, eigen schuld, even naar Friesland op en neer. Vervanging is geregeld, maar die kan ik niet opzadelen met het journaal maken. Dus eentje voor donderdagochtend gemaakt en het is gelukt ook eentje voor bij het diner. De zitting verliep woensdagavond op rolletjes. En als extra verassing was er gebak bij aanvang van het diner. Bob Crouse, collega bij Boon-a-part, is ook nog even wezen kijken voor aanvang, maar Jan kende de in’s en out’s van het rekenprogramma goed, dus hulp was verder niet nodig.

 

Dinsdag 19 september.

De eerste zitting zit er op en dan hebben we meteen een trotse leider. Ria en Albert hebben de flessen wijn binnen. Iedereen heeft plannen voor vandaag en wij gaan bij het VVV informeren hoe het met de duin taxi zit. We moeten ervoor in Schoorl zijn en ondanks dat iedereen het kent kost het toch enige moeite om Buitencentrum de Schoorlse Duinen te vinden. We willen reserveren voor 6 personen, maar helaas, de trip voor woensdag is al vol geboekt en er wordt morgen maar één keer gereden. Da’s pech. We hoorden hele positieve geluiden over deze tocht die ook de Kerf aandoet. We hebben de omgeving, Bergen aan Zee,  nog wat verkend en zijn vervolgens terug gekeerd naar het Hotel.

 

Maandag 18 september

Helaas, helaas. Annuleringen in de laatste week hebben de groep gedecimeerd. We hebben gasten van vorige arrangementen benaderd en die komen bij ons bridgen. Op die manier hebben we toch nog een representatief aantal tafels. Jammer, maar het is niet anders. En elk nadeel ‘hep’ zijn voordeel. Je kunt de gehanteerde strategieën van de tegenspelers volledig onder de knie krijgen. Het wordt vast een interessante competitie.