Weekend Bridge Arrangement Hotel De Witte Brug Lekkerkerk 27-30 mei 2016

Je vindt onder de foto’s een kort verslag van dit bridgearrangement

Maandag 30 mei,

We hebben bijna met z’n allen nog zitten ontbijten. Fien was op zondagavond nog vertrokken vanwege de te verwachten reisproblemen. En vlak voor dat de gong ging kwamen nog twee van onze gasten binnen. Die hadden dus echt heerlijk liggen slapen. Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage aan dit bridge weekend en misschien tot ziens.

 

Zondag 29 mei.

Het is gisteravond wat laat geworden. De bekendmaking van de uitslag was in de bar. Vanwege de grote afstand tussen de tafels moest dit in twee keer, dat we doen het vanavond direct n afloop in de bridgezaal. Ook voor vandaag heeft iedereen plannen. Wij gaan met Cees en Puck naar het zilvermuseum in Schoonoord. Het is nog steeds droog, maar de zon laat het nu wel afweten. Rond twaalf uur gaan we eerst nog even de rolls royce’s bekijken nu bij het hotel samenkomen. Het overige blik moest een ander heenkomen zoeken.

2016-05-29 11.53.19

Vandaag met Puck en Cees naar het zilvermuseum in Schoonhoven geweest. Marion en Arie waren er weer op de fiets en ook Corrie en Pieter-Arjen brachten een bezoek aan Schoonhoven.

Het was typisch een museum waar een rondleiding meer dan op zijn plaats was. Op de foto pagina staan een paar foto’s

Zaterdag 28 mei.

Iedereen had voor vandaag eigen plannen en gelukkig werkte het weer fantastisch mee. In Lekkerkerk en omgeving is nog geen drup gevallen.

Wij zijn naar Dordrecht geweest met de auto, maar Marjon en Arie hebben gefietst. We waren het eens, dat het absoluut de moeite waard was. Anderen waren wezen fietsen en Miny en Wim ook, maar dan voor het eerst op elektrische fietsen. Beviel zo goed, dat dit mogelijk een duur weekend gaat worden:)).

Ik heb een aantal foto’s gemaakt, zodat jullie een idee krijgen over hoe het er uitzag. Onderweg kwamen we langs de grote kerk, Dan moeten we even binnen kijken. Het is meer dan de moeite waard. Op de foto de Dordtse Leerregels. (remonstranten contra remonstranten)

De contraremonstranten, ook wel Preciezen of Gomaristen genoemd, vormden een calvinistische stroming die hun naam ontleenden aan hun verzet tegen de remonstranten of ‘Arminianen’. De contraremonstranten hadden als voorman de Leidse theoloog Franciscus Gomarus. Kern van de interpretatie van de contraremonstranten was dat het leven van een mens voorbestemd is (predestinatie). Ieder mens wordt met een bepaald doel geboren en de mens heeft geen vrije wil om hiervan af te wijken. Dit gold met name voor de eeuwige zaligheid.
Men kon er volgens de contraremonstranten daarom niets aan toe- of afdoen of men later in de hemel zou komen; dat zou reeds van tevoren door God zijn bepaald. De remonstranten, navolgers van de theoloog Jacobus Arminius, omhelsden een mildere variant van de predestinatieleer. Volgens hen had God van tevoren diegenen voor de eeuwige zaligheid voorbeschikt waarvan Hij van tevoren wist dat ze tijdens hun leven gelovig zouden worden; bij hen had de mens dus wel degelijk een zekere invloed op het eventueel deelachtig worden van de hemel. De contraremonstranten stelden dat Gods almachtigheid op deze manier te kort gedaan wordt. God zou alle mensen willen zaligmaken, maar dat niet kunnen vanwege hun ongeloof. (uit WIKI)

2016-05-28 12.36.26

Vervolgens onze weg vervolgd naar Dordt in Stoom

2016-05-28 13.14.16

‘s avonds weer een heel lekker diner. De uitslag van vanavond heeft de spanning in de top opgevoerd. Er strijden nu 3 paren om de eerste plek, maar ook de nummer vier doet nog volop mee.

Dordt in Stoom

Het stoomspektakel

Rond de historische havens is het van 27 tot en met 29 mei een drukte van belang. De 17e editie van het evenement Dordt in Stoom lokt opnieuw een hele karavaan stoomschepen, stoomtreinen en allerlei stoommachines naar de stad. Bezoekers kunnen al deze bijzondere vervoersmiddelen en machines bewonderen en in actie zien! Het begint allemaal op vrijdagavond met de vlootschouw, wanneer alle partyschepen onder aanvoering van Nederlands grootste stoompartyschip De Majesteit de havens binnen komen. Het middelpunt van het evenement is de binnenstad, waar iedereen gratis kan genieten van het spektakel. Maar wil je echt de kracht van stoom ontdekken? Stap dan op voor een Stoomrondje!

Klaar voor een Stoomrondje?

De ideale manier om Dordt in Stoom te beleven is het Stoomrondje. Met één ticket – € 16,- voor volwassenen en € 14,- voor kinderen – reis je in stoomtrein en stoomboot langs alle activiteiten. De stoomtrein rijdt van het NS Station naar de miniatuur stoomtreinen. De (stoom-)boot brengt je vervolgens naar de binnenstad met tientallen stoomboten, –walsen, –brandspuiten en nog veel meer. En een oldtimerbus rijdt tenslotte weer terug naar het NS Station.

De volgende industriële revolutie

Voor wie liever vooruit kijkt, dan achterom, opent Stadsbibliotheek Dordrecht op zaterdag 28

mei het Technieklab XL. Want waar stoommachines de eerste industriële revolutie ontketenden, wacht nu een vierde revolutie. Een tijdperk waarin robots het dagelijks leven gaan beïnvloeden, aldus de trendwatchers. Bezoekers kunnen in het Technieklab XL aan de slag met verschillende robots, zoals Mbots. Dit zijn bestuurbare robotjes die je kunt programmeren vanaf de laptop. Iedereen is welkom van 10:00 uur tot 16:00 uur en de toegang is gratis.

Vrijdag 27 mei.

Het welkomstdrankje werd geserveerd aan tafel. Na een uitstekend diner zijn we om goed half acht gestart. Het was een relaxte avond met nauwelijks problemen. Alleen een verzaking in de twaalfde slag leidde tot consternatie. Tijdens de analyse ging een flesje drinken om. Natuurlijk net over de kaarten. Het naspelen met natte kaarten valt nog niet mee, maar ja we moesten toch even weten of het inderdaad slag 12 was.

Tegen elven de uitslag. Nu bleek dat we alsnog in het café gedeelte terecht konden, dus we zijn vlot verhuisd.

Klik op de links in de tekst (gekopieerd vanaf de website) voor meer informatie over dit spektakel.

DSCN2283

logo Boon-a-part