Hotel de Paasberg 16-19 september 2016

De foto’s van het arrangement staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

Zondag 18 september

Zutphen wordt hartstikke druk en parkeren een probleem. Wij geloven het wel, maar de fietsers gaan het beleven. Met Bouke en Jenny wat wezen toeren en een bezoek gebracht aan de staringkoepel. Dit historische gebouwtje dateert uit de 19e eeuw, toen de dochter van de dichter Staring, Constantia, de grond verwierf.  Ze liet het herenhuis dat er stond, afbreken en van de resten ervan een theekoepel bouwen. Ze koos daarvoor een mooie plaats: een wat hoger gelegen stuk land aan de rivier de Berkel.

Een paar foto’s.

Zaterdag 17 september

Ieder ging vandaag zijns weegs en natuurlijk kom je elkaar dan ook tegen. Wandelen, fietsen, of met de auto alle wegen leidden naar Zutphen zo bleek. Ik heb een aantal foto’s geplaatst zodat diegenen die er nog niet zijn geweest in ieder geval een idee hebben en misschien een aanleiding om er te gaan kijken.

Zondag is er een groots evenement

affiche

De krant noemt dit een “belevingsfestival vol techniek en ambacht”. Jong en oud kunnen ervaring opdoen met oude en nieuwe technieken. Zij die morgen een bezoek brengen aan Zutphen kunnen er morgenavond ongetwijfeld veel over vertellen.

foto’s centrum Zutphen

Vrijdag 16 september 2016

Meer toeristische informatie vind je o.a op: http://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/lochem

Museum More.

Afgelopen week opname locatie voor het TV programma Tussen Kunst & Kitsch

Museum More is een museum in Gorssel, in de Gelderse gemeente Lochem, dat gewijd is aan Nederlandse modern-realistische kunst. Het is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, dat daarvoor aanzienlijk werd uitgebreid.

DE COLLECTIE

Museum MORE heeft de grootste collectie Nederlands Modern Realisme

Nationaal cultureel erfgoed
MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. Deze verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar.

MORE heeft topwerken van modern-realistische aartsvaders (-en moeders) Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop. De collectie bevat ook naoorlogs realistisch werk en wordt nog altijd uitgebreid met nieuwe verwervingen. Invloedrijke kunstenaars zoals Jan Beutener, Co Westerik en Barend Blankert zijn vertegenwoordigd, evenals gezichtsbepalers uit de hedendaagse figuratieve kunst onder wie Philip Akkerman, Erwin Olaf en Annemarie Busschers.

NB: Niet alle werken uit onze collectie zijn permanent te zien ivm wisseltentoonstellingen.

museummore
Een aantal afbeeldingen van de kunst die u in het museum mag verwachten.

Het adres luidt:
Hoofdstraat 28
7213 CW Gorssel
Telefoon     +31-(0)575-760 30

Gorssel – Lochem is ± 23 kilometer

Activiteiten

Fonkelfestival
Dorpsplein Harfsen
(0573) 45 92 12
info@fonkelfestival.nl
17-09-2016
Fonkelfestival 2016
Op zaterdag 17 september vindt de eerste editie van het Fonkelfestival plaats op het dorpsplein in Harfsen van 16 tot 21 uur.  Een levendig festival vol gezelligheid, muziek en schitterende inwonersinitiatieven uit alle kernen van de gemeente. Het wordt georganiseerd door een groep inwoners uit de gemeente Lochem, in samenwerking met de gemeente. De toegang is gratis. Let op begint pas om 16:00 uur.

Ook dit jaar organiseert Stichting Bo Minnée weer een Bizaar.
Buitencentrum Ruighenrode
Vordenseweg 6
7241 SB Lochem
www.stichtingbominnee.nl
van 11.30 uur tot 16.00 uur
18/09/2016
Bizaar 2016

Een leuke markt voor jong en oud, voor ieder wat wils! Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. En er is dit jaar zelfs live muziek!
De entree van de Bizaar is het symbolische bedrag van €1,- p.p.. Ook zijn er loten te koop aan de kassa voor €2,- per stuk en wie weet ga je naar huis met fantastische prijzen. Elk uur een nieuwe ronde met nieuwe kansen op prachtige prijzen