Hotel De Gelderse Poort 20-23 april 2018

De foto’s van het arrangement staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

Maandag 23 april

Wakker worden en de zon schijnt weer. Top wat een fantastisch weer dit weekend. Wij ruimen de kamer op en nemen alles mee naar beneden. Vrijwel iedereen zit al aan het ontbijt. Nog even gezellig na babbelen en dan laden en terug naar Friesland. Ook de tweede keer Ooij was heel erg leuk. Over 14 dagen zijn we weer in de buurt. Mooie omgeving hier.

Zondag 22 april

Afgelopen nacht bleek dat we een jarige in ons midden hadden. Was heel gezellig. Ook een extra journaaltje voor gemaakt. Opnieuw een stralende dag. Op de fiets naar Nijmegen en inderdaad bomvolle terrassen en veel gezelligheid in de stad en natuurlijk ook open winkels. De benen waren nog wel wat fiets moe dus we hebben het vandaag rustig aan gedaan. Meer deelnemers aan het arrangement hadden Nijmegen opgezocht zo bleek. Maar ook Kleve was een bestemming. Ook daar kun je blijkbaar op zondag winkelen. Het is nu goed vijf uur en de lucht begint te betrekken. Klokslag zes uur komt de regen met bakken naar beneden. Het is hevig maar gelukkig van korte duur. Later klaart de lucht weer helemaal op. ‘s Avonds de derde en laatste zitting.
Bij de prijsuitreiking waren er maar drie zonder iets. Dat kan niet dus ook die kregen een prijsje. 

Zaterdag 21 april

De dag begint stralend. De groep Nijboer is vroeg uit de veren, want er staat een fiets programma gepland. De Engelsen in het hotel zijn hier voor een herdenking van de slag bij Arnhem zo blijkt. ‘s Ochtends is een deel gekleed en met de nodige onderscheidingen present op het terras. Natuurlijk even een fotootje schieten. Nu gaan we de deur uit. Wow wat een tocht. Ruim 50 kilometer via het pontje bij Millingen de Waal over gestoken en later via een heen en weer fietsroute bij Pannerden het gelijknamig kanaal.  oen moesten we wel via Nijmegen terug naar Ooij. Een hele trip dus.

Vrijdag 20 april

Onder zomerse omstandigheden rijden we vandaag naar Ooij. Vorig jaar waren we daar ook in juni of julie. Het was ons erg goed bevallen, dus we hebben opnieuw Ooij gepland. Bij Joure was het toch weer raak. Blijkbaar iets wat nood reparaties vereiste. In ieder geval een hele lange file.

Verder ging alles voorspoedig.