Hotel de Borken januari 2016

Weekend Bridge Arrangement De Borken
22 t/m 25 januari 2016

Voor de foto’s moet je even deze pagina door scrollen

Maandag 25 januari,

We hebben met elkaar nog het ontbijt genoten en afscheid genomen.

Het is mooi weer, dus daar hoeven we ons niet druk over te maken.

Goede reis en misschien nog eens tot ziens.

De prijswinnaar van de dubbel dummy was Frans, De crypto was voor Marjolein en de All joe shoet no about Hengelo was voor Jan en Greet(Jo) & Gerard en Louise. Allen werden gefetteerd middels een prachtig spel kaarten. :)) De laatste flessen wijn waren voor Ingrid en Silvy, die de laatste avond als 2e eindigden.


 

Zondag 24 januari

Ontbijt tot 11:00 uur

Kerkdienst Dwingeloo 10:00 jullie zijn dus gewaarschuwd.:-)

Diner om 17:30 uur


We hebben de tentoonstelling bezocht en die is beslist de moeite waard om te bekijken. Voor de schilderij liefhebbers is de tentoonstelling “The Glasgow Boys” meer dan de moeite waard. Het Drents Museum is zonder meer een bezoek waard. Op de fotopagina van dit arrangement staan een aantal foto’s. Het rolletje was vol, toen we “The Glasgow Boys”bekeken.:)

Zaterdag 23 januari

U kunt tot 11:00 uur ontbijten.

We gaan om 17:30 uur aan tafel voor het diner.

Om ±19:30 beginnen we aan de 2e zitting, mits alles werkt natuurlijk.

Op het journaal leest u iets over de tentoonstelling van Cuby in het Drents Museum. Cuby heeft een plaatsje in ons hart, niet enkel vanwege de muziek, maar vooral ook om de kwaliteit.In de 90er jaren brachten wij een bezoek aan Memphis en ook aan BB Kings bluesclub. Hier speelde een live band verzoeknummers en met name de Australiërs lieten zich horen. In de pauze kwamen de muzikanten aan de bar zitten. Waarom en hoe weet ik niet meer, maar we raakten in gesprek. Zo kwam Cuby ook aan de beurt. Even later gingen ze weer spelen en de lui van “down under” begonnen onmiddellijk weer hun favorieten te roepen. De drummer stond evenwel op en kondigde aan, dat ze voor hun vrienden uit Amsterdam(?) een aantal nummers van de beste blanke blues muzikant gingen spelen. Vervolgens rolden een drietal nummers van Cuby van het podium.

Jullie begrijpen we waren apetrots. Vandaar een kleine bloemlezing van Wiki en wij gaan er vandaag naar toe, dat museum dus.

Cuby + Blizzards

De groep ontstond uit The Rocking Strings met Eelco Gelling (gitaar), Nico Schröder (basgitaar, vervangen door bassist Willy Middel, ex-Sinister Silhouettes), Hans Kinds (slaggitaar) en Wim Kinds (drums). Zanger Harry Muskee was voormalig contrabassist van The Old Fashioned Jazz Group. Toen de eerste single, Stumble and fall, voor platenmaatschappij CNR werd opgenomen, was Dick Beekman drummer.

Voor de opname van de eerste elpee, Desolation, werd de groep uitgebreid met Henk Hilbrandie (piano), die daarvoor ook al een jaar met de groep rondtoerde. Harry Muskee en Henk kenden elkaar al uit The Old Fashioned Jazzgroup, waarvan ze beiden deel uitmaakten. Deze elpee werd in 1968 bekroond met een Edison. In 1967 moest Hans Kinds in militaire dienst en werd hij vervangen door pianist Herman Brood uit The Moans. Met Brood in de band werd de elpee Groeten uit Grollo opgenomen. Het album bevatte de klassieker Somebody will know someday, geïnspireerd op Muskees verbroken relatie met Miep Huisman.

De band maakte in 1967 en 1968 tournees met Van Morrison, Eddie Boyd, John Mayall & The Bluesbreakers en Alexis Korner. Bekende nummers van de band zijn Another day another road

Na de opnamen voor de hit Distant Smile eind 1967 viel de band voor de eerste keer uiteen doordat Herman Brood “in het cachot” kwam te zitten wegens het bezit van narcotica en er meningsverschillen waren ontstaan tussen Muskee en Gelling over de toekomst van de band.  Enkele maanden later werd Brood vanwege aanhoudend drugsgebruik definitief uit de band gezet en vervangen door Helmig van der Vegt (ook al uit Blues Dimenson).

Na enkele incidenten die de band weinig goed deden, was de fut eruit. De “Zwolse” leden stapten uit de band en in 1972 was het gedaan met de band. Joost den Draaijer zette met Muskee en Gelling Red, White & Blue op, maar dat werd geen succes. De naam werd weer gewijzigd in Cuby + Blizzards. Nadat Herman Brood zich weer bij de groep had aangesloten, kreeg deze weer wat roem. Maar na een korte tijd verlieten Brood en anderen de groep. Na het vertrek in 1977 van Eelco Gelling naar Golden Earring ging Harry Muskee verder onder de namen Harry Muskee Band, daarna The Muskee Gang en weer later Muskee.

Midden jaren negentig werd de oude bandnaam weer opgepakt met oudgedienden Herman Deinum, Helmig van der Vegt en Hans la Faille, terwijl Erwin Java sologitarist bleef ten faveure van Eelco Gelling. Oud-voetballer Johan Derksen was in de jaren negentig manager van de bluesband. Derksen en Muskee kenden elkaar vanaf de jaren zestig.

In 2004 maakten Cuby + Blizzards een theatertournee met een ode aan blueszanger John Lee Hooker.

In 2009 kwam, na elf jaar, weer een cd van de band uit. Tot verbazing van iedereen, Harry Muskee op de eerste plaats, kwam de door Daniël Lohues geproduceerde cd Cats Lost binnen op nummer 14 van de Album Top 100 en bereikte deze begin september de gouden status.

Op 26 september 2011 overleed Harry Muskee aan de gevolgen van leverkanker waarmee Cuby + Blizzards definitief historie werden.


Vrijdag 22 januari.

17:30 We zien elkaar in het restaurant voor een welkomstdrankje.

Tot straks

Meta en Albert.