Hanze Brouwerij Zutphen

STADSBROUWERIJ

STADSBROUWERIJ CAMBRINUS
Hartje centrum van Zutphen vindt u het grandcafé van de Hanze-stadsbrouwerij “Stadsbrouwerij Cambrinus”. In het grandcafé worden in de eigen brouwinstallatie de speciaal bieren gebrouwen. De Stadsbrouwerij heeft naast het cafégedeelte ook een authentiek middeleeuws proeflokaal en een gezellig terras. Als gast kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie of genieten van een lunch- en/of diner-gerecht en uiteraard van de speciaal bieren uit de eigen brouwerij.

KWALITEIT
Bij de Stadsbrouwerij staat het genieten voorop, van de gerechten, het speciaal bier en alle andere producten. Het leveren van kwaliteit staat bij de Stadsbrouwerij hoog in het vaandel.
De koks van de Stadsbrouwerij zullen u regelmatig verrassen met tal van gerechten, waarin de bieren van de Stadsbrouwerij zijn verwerkt.
Redenen genoeg om de speciaal bieren van Stadsbrouwerij Cambrinus te proeven

RONDLEIDINGEN
Naast de unieke gelegenheid om onze exclusieve bieren te proeven, worden er dagelijks rondleidingen door de brouwerij verzorgd, gevolgd door een bierproeverij van vijf speciaal bieren.
SPECIAAL BIEREN. De ambachtelijke bieren van de Stadsbrouwerij zijn zowel van hoge als lage gisting en worden niet gefiltreerd en gepasteuriseerd, waardoor de volle smaak van de gebruikte ingrediënten in het bier aanwezig blijft. De grondstoffen worden door de brouwer streng geselecteerd en continue bewaakt op kwaliteit.

RONDLEIDING EN BIERPROEVERIJ
Op afspraak worden rondleidingen gegeven door de Stadsbrouwerij in combinatie met een bierproeverij van vijf speciaal bieren. De rondleiding start in de authentieke gewelvenkelder van de stadsbrouwerij met een stukje bierhistorie. Wij leggen hierbij een relatie tot de rijke bierhistorie van Zutphen, want de stad Zutphen telde in de middeleeuwen zo’n 40 bierbrouwerijen. Ook vertellen wij u hoe vroeger bier werd gebrouwen en hoe dit tegenwoordig gebeurt.
Dan krijgt u de gelegenheid om vijf verschillende speciaal bieren te proeven. De brouwer legt u uit hoe de bieren zijn gemaakt en welke ingrediënten er in de bieren zijn verwerkt. Tenslotte volgt de rondleiding langs de brouwinstallatie en wordt u het brouwproces toegelicht.

Een rondleiding met bierproeverij duurt ca. 1,5 uur en de minimale groepsgrootte is 8 personen.
Kosten zijn € 11,50 p.p.

Bent u met minder dan 8 personen en wilt u toch deelnemen, informeer dan of u eventueel kunt aansluiten bij een groep.
Voor meer informatie kunt een folder aanvragen – telefoonnumer 0575 – 54 66 88.