Fletcher Hotel Jan van Scorel 1-4 december 2017

De foto’s van het arrangement staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

 

Zondag 3 december

De dag begon een stuk minder fris dan gisteren. Het was wat grauw en vochtig. Iedereen had zijn plan weer getrokken en wij zijn wezen wandelen in de duinen, We hebben de roet ronde gelopen en zijn ook weer verdwaald. Gelukkig was het weer nu zelfs lekker. Er zijn een paar jaar geleden diverse branden in de duinen geweest. De natuur is zich weer aan het herstellen, maar je ziet het nog wel. Heb op de telefoon een foto staan die ik nog even wil uploaden. We waren bijna weer bij het bezoekerscentrum toen het fiks ging regenen. Schuilen en een kompas kopen. Nu moet ik eerst leren werken met een kompas, maar dat ga ik echt uitzoeken. Want we zijn regelmatig het spoor bijster. Op de terugweg konden we nog genieten van de midwinterhoorns. Er waren over de duinen verspreid 50 blazers.  Nog wat werken op de computer en even lekker zitten in de bar. We hebben weer een voortreffelijk diner achter de rug en zijn nu bezig met een rumoerige bridgerij.

Zaterdag 2 december

De telefoon zegt dat het -1 is. Het is een beetje mistig als de gordijnen open gaan. Wat een mooie groet kamer hebben we hier in Jan van Scorel. De ontbijtzaal is nog lekker rustig. We schuiven aan bij gasten van ons die ook al in de kleren zijn. Gezellig ontbijten en praten over van alles en nog wat. Langzaam aan druppen ook de andere gaste binnen. Het is druk in het hotel. Het gesprek kwam ook nog even op het voortreffelijke diner van vrijdagavond. Het hotel begint wel héél erg goed. As dit zo door gaat hebben we een geweldig verwen weekend. Wij gaan vandaag naar Zaandam. Ook even een familie bezoek afleggen bij een tante en dan nog even naar het centrum. Gasten die er geweest zijn, zijn enthousiast, dus we willen het nu met eigen ogen zien.


Vrijdag 1 december. 

Na twee jaar weer terug in Jan van Scorel. De vorige keer, onze eerste keer, zaten we hier met tegenstrijdige gevoelens. We moesten toen dagelijks op en neer naar Makkum. Dat het alweer 2 jaar is geleden wil niet echt aan. Natuurlijk de datum liegt niet, maar toch…

Was het vandaag in het noorden van het land zomaar een beetje winter. Op de weg naar Schoorl hebben we dan ook zowat alle weertypen wel gehad. Gek op zon, maar hij scheen wel erg de auto in. Was vermoeiend rijden. Maar we zijn er en alles ziet er goed uit. Straks nog even wat doen en dan bridgen.