De Scheperskamp 16-19 juni 2017

De foto’s van het arrangement staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

Vaste toeristische tips Lochem

Maandag 19 juni

Het weekend zit er alweer op. Goh, wat gaat het toch snel. Het was vonden wij heel gezellig. Els en Mieke waren qua bridgers de toppers en ze hielden ook van een lach, dus altijd top voor een bridgearrangement. Aan tafel hadden we steeds interessante gesprekken over hele uiteenlopende onderwerpen, de diners waren steeds voortreffelijk en de nagerechten zelfs top. Maar ja het zit er weer op en nu weer gewone kost. Voor ons een hele week en we hebben er volop van genoten. Ik hoop dat jullie een goede thuisreis hebben gehad en wie weer, misschien tot ziens.

De groepsfoto staat tussen de andere foto’s onderaan op deze pagina in de tweede serie. Als je de foto wilt hebben stuur dan even een mailtje naar boon@albertenmeta.nl

 

Zondagochtend 18 juni

Slecht maar wel wat geslapen. Om zes uur zit ik weer in de speelzaal, maar ook nu kan ik geen oplossing vinden. Zonde net deze week nog veel toner aangeschaft. Bij het ontbijt zakt de frustratie wel weg, vooral dankzij de support van de gasten. 

Het is niet anders. Het slotjournaal wordt zwart-wit en we zien thuis wel verder. Met z’n negenen gaan we vanmiddag weer bootje varen op de Berkel. Er is nu al volop zon. Het gaat warm worden. De gidsbriefjes met enig knip en plakwerk, letterlijk dus,  kunnen er wel mee door voor één avond, het is niet anders. Eerst nog ‘ff’ fietsen en dan met de boot op pad. Zowel het fietsen, maar zeker ook de boot was hartstikke leuk. Leuke verhalen en anekdotes van de verteller en heerlijk weer. Naderhand met z’n negenen nog wat wezen drinken bij Cleopatra. Dat is niet echt een aanrader, maar het kon de pret niet drukken. Iedereen neemt nog even zijn/haar rust, want over een kleine 4 uurtjes begint de finale:) Alle deuren moeten open, want het is echt warm. 

 

Zaterdag 17 juni

Een warme maar bewolkte dag gaat het worden. Iedereen heeft zijn plan getrokken en voert dit met meer en minder succes uit. Over dat minder lees je nog wel in het slotjournaal. Wij doen wat boodschapjes en neuzen wat rond in de stad. Nog een leuke eerste editie van Berry Hoger op gekocht en een boek met versjes van Toon Hermans. Daarna een fikse fietstocht die eindigde in rul zand, lopen dus.

Later nog een bezoek gebracht aan het korenfestival. Helaas dreigde het te gaan regenen, maar het bleef uiteindelijk bij dreigen. Half acht, na wederom een voortreffelijk diner schuiven we aan om te bridgen. Zitting 2 van het cyclisch schema 8 ronden 6 paren laar paar 8 weer de hele avond oost-west zitten aan tafel 4. Bij zitting 3 is dit ook zo, dat ik ga de schema’s aanpassen, want dit is niks.

Alles zit er weer o[. En dan slaat het ‘noodlot’ toe. Heb alles net afgedrukt en dan begint de printer heel veel lawaai te maken om te eindigen met een paper jam. Een paar uur later is er nog niks opgelost ondanks verwoede pogingen. Toch maar naar bed nu.

 

Vrijdag 16 juni

Voor ons een nieuwe ervaring. We sluiten vanochtend een mini-bridgevakantie in Houthem-St. Gerlach af en reizen door naar Lochem voor een weekend bridgearrangement in de Scheperskamp. Houthem was een hele leuke periode, maar we hebben er alle vertrouwen in, dat dat voor Lochem ook gaat gelden. De rit verloopt weer niet geheel vlekkeloos, want in Nijmegen moet de smartphone ons weer op de juiste route zetten. Vervolgens gaat het verder zonder problemen. De auto staat voor de deur van de speelzaal, dus gemakkelijk uitladen. Een hele andere zaal. Minder charme, maar goed om te bridgen. Voldoende licht en tafels die nu eens niet veel te groot zijn. Straks om 17:15 ontmoetten we de gasten.

19:45  nu ik dit schrijf zijn we los. Het diner was voortreffelijk. Ik moet al snel ingrijpen, want de complete contracten gaan over tafel. Kijken of ik het stiller kan krijgen. Ronde twee, je kan een speld horen vallen ‘ff’