De Geulvallei mini-Bridgevakantie 12 juni 2017

De foto’s van het arrangement staan onderaan deze pagina. Scroll even naar beneden. Ook als er meerdere series zijn, moet je steeds even na beneden scrollen om de foto’s te bekijken

Vaste toeristische tips Houthem-st.Gerlach

Donderdag 15 juni 

De laatste volle dag. En weer schijnt de zon. We hebben het het met het weer heel goed getroffen. De omgeving biedt zoveel mogelijkheden, dat je moet wel keuzes maken. Een aantal legt nog een bezoekje af. Anderen maken nog een fietstocht en wij gaan naar het drielanden punt in ‘Vols’. Op de terugweg door België en nog even shoppen in Gulpen.

Wij reizen door naar de Scheperskamp, dus ik moet nog even wat voorbereidingen doen. De beklimming van de Bemelerwerg in één keer is niet gelukt. Helaas. Vanavond nog een keer bridgen met Ria en dan weer richting noorden met een tussenstop in Lochem.

 

Woensdag 14 juni

Er staat ons een prachtige dag te wachten. Volop zon en heerlijk warm. Iedereen heeft weer plannen voor vandaag.
Wij zijn naar Margraten geweest. Indrukwekkend!. Vervolgens in een lange afdaling naar Maastricht. Het vrijthof is weer eens het decor voor een muziek optreden, dus allemaal schermen. Weinig lol aan, dus we gaan niet op een terrasje zitten. Via allerlei omwegen en echte wegen komen we uiteindelijk toch weer in Houthem. De cauberg wordt hem niet meer. Toch eerst even meer oefenen. Na weer een voortreffelijk diner kunnen we om half acht beginnen met bridgen. Oh ja, de mijnen waren ook een succes.

 

Dinsdag 13 juni

Iedereen heeft eigen plannen, dus wij gaan op de fiets een rondje maken. Eerst Maastricht. Koffie drinken op het Vrijthof en verder fietsen over de (Meta haar vondst) ‘kasteien’. We zijn via Bemelen en de Bemelerberg richting Valkenburg gefietst. Ik denk, dat we vis de daalhemmerweg zijn binnen gekomen, maar dat ga ik morgen checken. Ik wil de cauberg bedwingen! We treffen het met het weer. Langs de geul op weg naar Houthem. Daarna nog een ritje naar Brunssum vice versa om toner voor de printer. Het vullen ging na een tip een stuk eenvoudiger. Nu afwachten of het weer werkt. Weer een heel goed diner en ruim op tijd klaar. Top. Om half acht kunnen we los met bridgen.

 

Maandag 12 juni

Het is een flinke rit vanuit Makkum, maar we zijn nergens problemen tegen gekomen en zijn met een enkele stop rustig naar het hotel De Geulvallei gereden. Een stop op een parkeerplaats was wel even schrikken. Wat een vuilnis. Wij denken dat het komt doordat de bakken niet tijdig worden geleegd. Je kan dan wel je best willen doen, maar als de vuilnisbakken niet worden geleegd, dan houdt het een keer op.

Het hotel is voor ons nieuw, dus met een ‘open mind’ gaan we naar binnen. Het is een ouder hotel. Ik vind het mooi.
De speelzaal is een mooie klassieke zaal met kroonluchters en een bewerkt plafond. Ik vrees dat het licht niet overhoudt en inderdaad de tweede avond moet één paar aan een vaste tafel. We maken ‘s middags nog een kleine verkenning naar de kerk en het kasteel. Aan één lange tafel eten we met elkaar en dat blijkt heel goed te werken.

Voor mijzelf nog een partner geregeld. Een kennis uit Geleen, die een paar keer met ons in Helmond is geweest.