De Dikke van Dale 6 – 9 december 2019

Zondag 8 december

Vandaag gaan wij naar Knokke. Het is best wel mooi weer. Fris en een stevige wind. Knokke is dichtbij en rustig? We kunnen eenvoudig doorrijden naar de boulevard. Wij zijn er natuurlijk niet bekend, maar we zijn in de buurt van Hotel Rubens. Ook op de boulevard is het rustig. Het waait stevig, dus al snel naar de straten achter de boulevard. We vinden ook hier weinig, behalve natuurlijk flats met appartementen, en een hele mooie bloemen zaak. Dat blijft een beetje trekken. Later het centrum nog opgezocht, maar ook hier was het rustig. Op zondag is Sluis zelf de place to be. Op tijd weer naar huis maar wel even heel goedkoop tanken. 1,34 en in sluis 1,64. 30 cent de liter in ons geval 15 euro op een tank?

Zaterdag 7 december

Een deel van de groep kiest voor Brugge en een deel ging voor Knokke. Wim ging de ‘wallen’ op. Een wandeling over de oude stadsmuren van Sluis. Wij hoorden bij de Brugge club. De ‘Kerstmarkt’ stelde bitter weinig voor, maar verder was Brugge top. We zijn er 15 jaar geleden ook geweest. Ondanks de waarschuwing gingen we toen bij een diner gruwelijk de mist in, dus Brugge had een wat negatief imago, maar dat hebben ze nu helemaal weer goed gemaakt. We hebben er overigens niet gegeten en dat scheelt natuurlijk. Voornamelijk in de portemonnee. Oh ja wel een dikke deuk in de deur van de auto opgelopen in de parkeergarage. Onze Peugot partner begint een kostbaar autootje te worden.

Brugge rondvaarten

Vrijdag 6 december.

Rustig uitslapen en opgang komen. Na het ontbijt de zaal inrichten en daarna een wandeling door centrum Sluis. Het is druilerig weer en de dag na sinterklaas dus echt druk is het niet, maar er zijn inderdaad vele winkels en eetgelegenheden. Ook de vele parkeer terreinen duiden er op, dat het hier best druk kan zijn. Als de eerste gasten naar de bar willen blijkt deze nog dicht. Op ons verzoek gaat de bar vlot open en onze gasten druppelen binnen. Een heerlijk maar o zo langdurig diner betekent dat we pas om acht uur kunnen gaan bridgen. Verder verloopt alles soepel en de portie snacks was verrukkelijk maar wel overdreven veel. Na een korte maar gezellige nazit zoeken we de kamer op of in mijn geval de bridgezaal om nog even aan het journaal te werken.

Donderdag 5 december

Een ‘Sinterklaas cadeautje’. We gaan een dag eerder op pad. Sluis ligt niet direct om de hoek van de deur, namelijk een kleine 350 kilometer rijden. Via Nieuwegein, met ‘verplichte’ oranjekoek naar Carel en Marianne in de Bosch om ze bij te praten over Tenerife. En van daaruit door naar Sluis. Echt een hele rit, maar we hebben vandaag geluk gehad, want wij hadden nauwelijks last van files.