Hotel Amelanderkaap 12 april

Zondag 14 april

Volop zon. Een prachtige dag op het eiland. Wandelen en fietsen en zelfs zwemmen, maar dan binnen, behoorden tot de mogelijkheden vandaag en ze werden allemaal benut. Wij zijn het strand rond geweest en hebben een mooie schat gevonden. Het laatste diner werd een voortreffelijk buffet. Wat een verwennerij. We hebben er de ‘crew’ middels een applaus voor bedankt. We zijn weer los. Voor mij tijd om de website nog wat op te fleuren met foto’s.

Op weg naar het strand langs de weg van de golfbaan
Op het strand. We gaan via het strand weer terug

Zaterdag 13 april

Wakker worden met een zonnetje, maar als de gordijnen open gaan ligt er hagel. Donker blauwe luchten verraden dat er meer neerslag volgt. Tijdens het ontbijt valt er inderdaad meer. Nu natte sneeuw. We zitten gezellig, dus nog maar een kopje koffie. Om halfelf naar de speelzaal, of de hond uitlaten, of voorbereiden op de wandeling, of… Iedereen heeft wel een plan voor overdag.
Na de voorbereidingen van vanavond een wandeling gemaakt. Door Holwerd naar de vuurtoren en weer terug naar het hotel. Het was koud en het woei stevig en zelfs een enkele sneeuwvlok werd ons deel. Maar wel lekker opgefrist. Even borrelen en dan aan tafel. We zitten nu te bridgen.

Op de foto bij de vuurtoren Bornrif

Vrijdag 12 april

Wow, naar Ameland betekent dus iets meer voorbereiding dan gewoonlijk. Een maandje van tevoren de overtocht regelen bijvoorbeeld. We waren nog net op tijd zo bleek. 1 plaats beschikbaar. In het echt blijkt het wat mee te vallen. Als er toch ruimte is en er gaan een stuk of 6/8 auto’s meer op dan dat er plaatsen verkocht zijn, dan mag je mee. We waren dus vroeg op het eiland, want we vertrokken al om halfacht. Nou ja elk voordeel.. We hebben nog wat prijsjes gekocht en een eilandtour gemaakt. Na een lekker diner en veel lachen om halfacht begonnen.

Vertrek vanaf Holwerd

Captains view
Een overvol autodek ‘s ochtends om halfnegen